Keuze voor sekswerk

Mensen zeggen vaak dat sekswerk onmogelijk een keuze kan zijn. Het tegendeel is waar. Sekswerk is voor mij juist een hele bewuste keuze geweest. Toen ik student in Den  Haag was begon prostitutie mn interesse te trekken. Ik weet niet precies wat mij daar nou bracht, maar ik had eens een kijkje genomen in de Geleenstraat. Ik zag daar mooie vrouwen die stonden te dansen achter het raam in de schemering van het rode licht. Een vrouw wenkte me en zei: die blik in je ogen ken ik, jij wilt ook werken hè meid? Laten we eens een babbeltje maken voordat je in een zwart gat springt.

Ze vertelde over wat sekswerk inhield, de voor en de nadelen, het stigma waarmee ze te maken had. Ze werkte alleen ’s winters want zomers durfde ze het niet aan met al die strandtoeristen. Voordat je het weet loopt je vader er zei ze. Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte over je vader tegenkomen maar ze was bloedserieus. Het is een zwaar beroep met dat verdomde stigma vervolgde ze. Je kan dan wel alles kopen wat je hartje begeert maar bedenk vooraf goed of je ook bereid bent dingen op te geven. Zodra mensen er lucht van krijgen dat je een hoer bent, verlies je je vrienden…en als je pech hebt ook je familie. Ze eindigde met: Doe het niet meid, loop weg en maak je studie af. Ondanks dat dit niet het gesprek was waar ik gehoopt had bedankte ik haar voor het gesprek en liep weg zoals ze zei. Toch bleef de prostitutie me trekken, ik bleef erover nadenken…het ging niet meer uit mijn gedachten.

Ik probeerde de door haar voorgespiegelde voor en nadelen tegen elkaar af te wegen en kwam na twee weken tot de conclusie dat er meer voordelen voor mij aan sekswerk zouden zitten dan nadelen, ik besloot er nog langer over na te denken. Uiteindelijk heb ik na 3 weken  na een strandwandeling over het strand uiteindelijk onder de pier in Scheveningen de knoop doorgehakt. Ik ga het voor 3 dagen proberen, niemand die daarachter komt, het is maar 3 dagen…

 

IMG_3725

 

Ik besloot te gaan werken maar wou er dan wel hoerig uitzien, dus blondeerde ik mijn haar, kocht een lingeriesetje compleet met jarretels en kousen, zwarte laarzen met hakken en een pakje condooms. Ik nam de trein naar Amsterdam op weg naar de wallen. Boven de ramen hingen toen bordjes met een mobiel telefoonnummer erop, dat was het telefoonnummer van de exploitant. Ik belde een telefoonnummer dat ik in de Stoofsteeg boven een raam zag hangen, gelukkig had deze exploitant toevallig een kamer vrij. De vorige huurster had net haar kamer opgezegd. Een kwestie van geluk, de Wallen was toen nog erg druk en waren er nauwelijks vrije kamers. In de steeg kon je niet lopen…je werd gelopen…je moest wel met de meute mee…zo druk was het.

De eerste klant…wat was ik nerveus, de klant had meteen door dat ik nieuw in het vak moest zijn. Hij stelde me gerust. We gingen aan het werk en de klant vertrok weer na 15 minuten. Het enige wat ik dacht was: Heb ik me hier nou zo druk over gemaakt? Moest ik hier nou zo lang over nadenken? Waarom maken mensen zich hier zo druk om? Aan sekswerk is echt helemaal niks verkeerds aan. Sekswerk beviel en ik stopte niet na 3 dagen, ook niet na een maand, niet na een jaar. Sekswerk was mijn leven(stijl) geworden, aan stoppen dacht ik niet meer.

De kamer die ik kon huren lag in een pand met 3 ramen. Er werkte nog een Nederlands meisje die een paar jaar ouder dan mij was, en een Belgische vrouw die al 13 jaar werkte en me uiteindelijk de kneepjes van het vak heeft geleerd. Leren pezen noemden we dat. Pezen een woord wat je tegenwoordig nauwelijks nog hoort, maar in de tijd dat ik begon draaide alles om het kunnen pezen. Kon je niet pezen, was je geen zakenvrouw. We noemden elkaar geen hoeren, maar we waren zakenvrouwen. We waren toen minder elkaars concurrenten, er was eenheid. Voor bezoekers kon dit vervelend uitpakken, ruzie met 1 sekswerker , was ruzie met alle sekswerkers uit de steeg. Werd er een foto gemaakt van een 1 sekswerker, dan stond de hele steeg buiten om het fotorolletje uit de camera te verwijderen. Het fotorolletje verdween dan in de put of in de gracht. Na werktijd trokken sekswerkers veel met elkaar op, niet alleen de sekswerkers trouwens…de hele wallen trok met elkaar op, we waren tenslotte allemaal hetzelfde. De wallen was toen een klein dorpje binnen in Amsterdam. Later veranderde dit, er kwamen meer buitenlandse vrouwen en de wallen werd steeds meer ieder voor zich.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s